fredag den 3. januar 2014

1234 1 2 3 4


Når angsten kommer op i mig, så har jeg det med at tælle til 4.
Om det er pga. min højdeskræk, pga. jeg bliver nervøs over et eller andet, når jeg ikke kan overskue tingene. Jeg har ofte svært ved at overskue mange ting af gangen, eller hvis jeg bliver nervøs over noget, jeg skal. Så begynder tankerne " Kan jeg nu klare det?" " Hvad nu hvis jeg ikke kan klare det psykisk?" Og sådan kører det i hoved.

Så begynder jeg automatisk at tælle 1234. Jeg tæller nogen gange det hurtigt efter hinanden, og så til sidst prøver jeg at tælle det langsomt 1 2 3 4.
Jeg tæller det mange gange efter hinanden.

Fx. hvis jeg skal ned af en trappe, og angsten for at falde ned vokser sig større og større,
så begynder jeg at tælle til 4. Så er det hurtigt efter hinanden, så begynder jeg at tælle langsomt for at prøve at berolige mig selv, og nogen gange er det igen hurtigt.

Jeg tror, jeg gør det for at "berolige" mig selv. For at jeg tænker på noget andet end lige det, der gør mig bange, nervøs osv.

Tankerne forsvinder jo ikke helt, men lige når det sker, så tænker jeg mindre på det, fordi jeg koncentrer mig om at tælle.

Ja, hvis nogen hørte mig tælle, så ville de enten tro, at jeg var skør, eller at jeg var i gang med at øve mig i at tælle til 4.

Det er noget, jeg har gjort i noget tid nu. I perioder gør jeg det ofte og i andre perioder gør jeg det næsten ikke. Det kommer an på, om der sker mange nye ting og forandringer, om jeg føler mig meget stresset og sådan.

Det er noget, jeg har overvejet at skrive i et indlæg i nogen dage, fordi de sidste par dage har jeg haft talt til 4 en del gange, pga. jeg har været nervøs for nye ting, hvis jeg ikke lige kan overskue med, at jeg skal ringe til lægen, næselægen og sådan.

Men dette er et meget personligt indlæg for mig ligesom de andre indlæg, hvor jeg har fortalt om min OCD.
Det her har så mere med angsten at gøre.
Og det at jeg er lidt "nervøs anlagt."
Men jeg håber, at I tager godt i mod mit indlæg(:

Kram Heidi(:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar