onsdag den 9. januar 2013

Husk hundetegnDer er ikke mange der ved det, og jeg fandt faktisk heller ikke ud af det til at starte med.
Men når ens hund er over 4 måneder, så skal den have hundetegn i sit halsbånd.
Fordi hvis den ved et uheld løber væk, og den bliver indleveret til politiet, får man en bøde for den ikke har hundetegn på.

Der skal også stå noget bestemt på hundetegnet. Mange har hundens tegn og et telefonnummer, men der skal stå ejerens navn og adresse og med telefonnummeret bestemmer man selv.
Inden Fox fik hundetegn på, vidste jeg det ikke. Vi fik det at vide af Caspers mormor.Men på Fox's hundetegn står der hans navn, mit telefonnummer, mit navn og adresse.
Da han er ret lille, skal han have hundetegnet i den mindste størrelse, så det er faktisk begrænset, hvad der kan stå, men ved nogle hundetegn kan man få graveret på begge sider, og det har vi(:

Jeg synes, det er ærgeligt, der ikke er så mange, der ved det. Jeg og Casper var selv uvidende om det.
Jeg synes personligt, at en dyrlæge godt kunne sige det til en, hvis de kan se, at ens hund er over 4 måneder, og man kommer til dyrelæge med den, og de ser, den ikke har et hundetegn. Jeg ved godt, det ikke er deres pligt, men derfor synes jeg stadigvæk, det ville være en god ide med sådan en information(:
Hvis ens hund nu løber væk, kan den der finder hunden kontakte ejeren i stedet for at gå til politiet, og det er meget lettere for begge parter, at hunden kan blive afleveret direkte til ejeren(:

Kram Heidi(:

4 kommentarer:

 1. Jeg tror dyrelæger går ud fra man læser lidt op på regler osv når man vælger at få hund :).

  Min tanke da jeg fik hund var at den skulle sikres, så hvis den løb hjemmefra at den ville komme hjem. Så chip og halsbånd med navnskilt, mit navn, mit nummer og min adresse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg undersøgte også ting omkring den race, vi ville have. Men hvis man ikke ved, at ens hund skal have hundetegn, hvorfor skulle man så undersøge det? Hvis man aldrig har hørt, om at de skal have det.

   Min dyrlæge fortalte os om forskellige forsikringer osv. Og det var jeg rigtig glad for, han gjorde.

   Slet
 2. Faktisk er der også flere dyrlæger der anbefaler, man undlader at skrive hunden/kattens eget navn på tegnet - på den måde gør man hundenappernes arbejde svære. Hvis man vil stjæle en hund (eller racekat), kan man i nogle tilfælde opnå dyrets tillid, hvis man kalder dem ved navn og på den måde lettere få dem med sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vidste jeg slet ikke, men jeg kan godt se pointen i det(:

   Slet