onsdag den 6. maj 2015

Chili con carne


Endnu en gang sad jeg og kiggede på madopskrifter.
Denne gang faldt jeg over nogen opskrifter med Chili con carne
Jeg har faktisk aldrig smagt chili con carne.
Jeg har en meget stærk smagssans.
Der skal ikke særlig meget til før, at jeg synes, at der er noget, der er stærkt.
Hvis bare der kommer lidt for meget salt eller peber på en bøf, så synes jeg, at det er stærkt.

Men jeg synes, at chili con carne ser lækkert ud. Jeg ved bare ikke, om jeg egentlig ville turde smage det, fordi jeg er bange for, at jeg synes, at det er for stærkt.
Casper kan godt lide stærkt mad, og der skal en del til før, at han synes, at noget er stærkt, men sådan har jeg det ikke.

Men jeg så inde på Femina, at der var forskellige opskrifter med chili con carne.
Bl.a. var der en med noget yoghurtcreme. Jeg tænker, at det kan være, at yoghurtcremen gør, at det føles mindre stærkt. Man kunne også bare vælge kun at putte halvdelen af chilien i, som der står i opskriften. Men selv det er jeg bange for bliver for stærkt.

Der er det lidt træls, at min smagssans er så følsom.
Fordi der er nogen ting, som jeg godt kan lide, men som jeg synes bliver for stærkt.
Som fx spareribs når der er barbecue sovs på. Men jeg synes, at det smager rigtig godt, men det bliver bare alt for stærkt for mig.
Forårsruller som man køber frosne, dem kan jeg også godt lide, men der synes jeg også, at de er vildt stærke.

Jer der har smagt chili con carne, synes I, at det er stærkt(:?

Kram Heidi(: 

2 kommentarer:

  1. Hvis du gerne vil smage det i en knap så stærk udgave, så køb det der færdige pulver (på hylden i alle supermarkeder men kan ikke huske mærkets navn - muligvis Santa Maria), som bare skal blandes med oksekød. Den version er nemlig langt mere "dansk" i det, og derfor er den ikke lige så stærk, som alle de opskrifter du vil finde, hvor du skal lave dem fra bunden af.

    SvarSlet
  2. Jeg har et godt fif, når man ikke har helt samme smag. Min datter kan ikke lide stærke ting, så jeg laver chili con carne med en meget mild chili. Du kan se bag på glasset hvor stærk chilien er. Ihvertfald hvis det er Santa Maria. Så køber jeg et glas tacosauce hot. Dem der vil have det meget stærkt kan så blande det i eller komme det ovenpå. Også cremefraiche til. På den måde er det for alle.
    KH Christina

    SvarSlet