torsdag den 23. maj 2019

Hvornår skal børn begynde at sove med hovedpuder?


Når man har fået en baby, så skal barnet selvfølgelig have en babydyne at sove med, men en baby skal ikke sove med en hovedpude i de første par år.
Det er blandt andet fordi, at babyen har brug for at komme af med overskudsvarme, og det gør det via hovedet.
Hvis babyen ligger på en pude, så kan babyen have svært ved at komme af med varmen.

Babyer har et blødt kranium, og man skal derfor passe på med, at de ikke ligger med hovedet i samme stilling, da det kan give et skævt kranium. Mange vil derfor tro, at en hovedpude vil hjælpe på at få en ensartet hovedform, men det hjælper ikke. Det kan stadig give et skævt kranium.

Eksperter siger, at man skal vente med en babyhovedpude til, at barnet er mindst 1 år.
Nogle siger endda et par år.
Hvis barnet begynder at tage dynen eller store bamser op under hovedet som en hovedpude, så er det et tegn på, at barnet har brug for mere støtte til hovedet.

Men når ens baby skal til at have den første hovedpude, så er det vigtigt, at man køber en god hovedpude. Det er vigtigt, at det er en babypude
Det skal ikke være en voksenhovedpude.
Hos Fossflakes har de en god babypude. Den er allergivenlig og uden kemikalier. Du kan derfor trygt lade din baby sove med sådan en pude. Den er også uden animalsk indhold.
Den kan desuden tåle at komme i vaskemaskinen og tørretumbleren.

Hvis du er i tvivl om, hvornår din baby skal begynde at sove med en hovedpude, så kan du altid spørge din læge eller din sundhedsplejerske(:

Kram Heidi(:

Dette indlæg er sponsoreret 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar