mandag den 11. februar 2013

Ved næselægen


Så kom dagen, hvor jeg skulle til næse læge ( ja det kalder jeg det. Synes øre, næse, hals læge er så langt.)

Jeg var nervøs. Det at skulle have noget et godt stykke op i min næse, var ikke en rar tanke i mit hoved.
De var utrolig flinke, og manden som jeg havde, prøvede at berolige mig med, at han havde gjort det så mange gange før og sådan.

Først skulle han bare kigge, hvor en tang spredte mine næsebor, og der kunne han se, at mine slimhinder var påvirket af, at jeg brugte så meget næsespray.
Så brugte han den samme tang med at putte noget vat op i næsen. Det kunne mærkes, da det var okay oppe, men det gjorde ikke ondt.

Bagefter kom han med en lang kikkert, og så kom en dame og stod bagved mig, så jeg kunne lægge mit hoved op af hendes arm, så jeg kunne slappe af, og hun var også rigtig flink.
Og det gjorde faktisk, det hele føltes lidt mere tryg.

Men da den kikkert lige kom det sidste stykke op, gjorde det ondt eller var ret ubehageligt.
Ikke sådan at jeg skreg, men sagde da av. Fordi det lige hurtigt gjorde ondt.

Jeg havde en masse spørgsmål. Jeg ville vide alt, der skulle gøres, fordi jeg skulle ikke bare have noget op i næsen, før jeg vidste, hvor langt den skulle op osv. Så jeg var bare nervøs.

Mine polypper fejlede intet. Men jeg skal trappe ud af denne næsespray, hvor jeg ved siden af den tager en anden næsespray, som vil virke efter 8-12 uger.
Jeg kan godt mærke, den virker lidt, når jeg bruger den, men ikke lige så godt som den anden, men i det mindste virker den lidt.
Jeg håber inderligt, at det bliver godt efter 8-12 uger, så jeg kan slippe for næsespray hver dag.

Jeg skal til kontrol om 3 månedere.
Men da jeg var der, fik jeg lavet en priktest for at se, om det var pga. allergi.
Som jeg vidste, har jeg allergi overfor græs, men det var også det eneste.
Var så godt, jeg ikke har det overfor hund og kat. Engang havde jeg tildens med at blive det overfor hund, men så gik det væk efter nogle år. Ikke fordi jeg har reageret mod hund, men det viste testen dengang.

Så fik jeg en masse at vide og gode råd omkring græs allergi og sådan.
Så de virkede rigtig dygtige indenfor deres fag, og samtidig var de rigtig flinke.
Så det var ikke en dårlig oplevelse at være der(:

Kram Heidi(:

2 kommentarer:

 1. Har tænkt på dig hele dagen - er glad for, det gik godt.

  Næsespray kan være en slem én. Man tror, det er så uskyldigt, men efter kort tid reagerer slimhinderne, så man hæver op, hvis man IKKE bruger næsesprayen og dermed føler sig stoppet ... hvorefter man bruger den igen.

  Efter en periode med langvarig bihulebetændelse havde jeg brugt for meget næsespray og måtte gennem den dér ulidelige periode, hvor slimhinderne skal komme sig. Kunne ikke sove om natten, fordi jeg følte mig kvalt. Men tro mig, når man kommer over det punkt, er der såååå fedt at kunne slippe sprayen. :)

  Og gudskelov, du ikke er allergisk overfor dyrene! :)

  SvarSlet
 2. Mange tak(:
  Ja, den kan ødelægge slimhinderne kronisk efter langvarigt brug, og det har jeg fået at vide af min læge mange gange.

  Men denne her næsespray virker dog bedre end den, jeg engang fik af min læge. Men jeg må stadig godt bruge den anden, hvor jeg skal trappe ud af den. Og det jeg glad for, så jeg ikke bare skal stoppe med den med det samme(:

  SvarSlet