søndag den 19. juni 2016

Hvad plejer I at gøre?


Okay, nu ved jeg godt, at der er lang tid til jul, men jeg kommer ind på dette emne, fordi jeg er i gang med at se Masterchef Jul, hvor de (som navnet nærmest siger) skal lave julemad.

I hver familie er der forskellige traditioner. Og det er der også i min og Caspers familie. Altså traditioner der ikke er ens.
Noget Caspers familie plejer at få til maden juleaften er en lækker rødkålssalat
Eller jeg ved ikke, om den er lækker, da jeg ikke spiser rødkål. Men den ser lækker ud.
Men det plejer vi ikke at få hjemme ved min mor. Og jeg anede ikke, at det var noget, som man fik til juleaften indtil, at min mor fortalte mig, at det var der mange familier, der gik juleaften.
Jeg har i flere år nu gået og troet, at det bare var noget, som Caspers familie selv havde fundet på.
De får også æbler med ribsgele i. Altså hvor æblerne er halveret, og kernehuset er fjernet, og hvor man putter ribsgele i midten. Jeg mener også, at de er skrællet. Altså at skrællen er væk.
Det har jeg også gået og troet i flere år, at det var noget Caspers familie selv havde fundet på indtil, at min mor også fortæller mig, at det er noget, som mange familier får.

Hos os plejer vi til gengæld at få ribsgele til. Bare sådan til maden. Det smager vildt godt. Det plejer de ikke som sådan at få ved Caspers familie, men det kommer på bordet, fordi jeg spiser det, og så tager nogen af de andre også noget af det.
Det er sjovt, hvordan man har forskellige traditioner. Men ellers udover maden så minder vores familiers jul meget om hinanden. Og det synes jeg er godt. Men det er også sjovt, at tingene bliver gjort lidt anderledes. Så lærer man nogen nye traditioner. Og så synes jeg, at det er sjovt at se, hvordan andre holder jul.

Ang. rødkålssalat så tror jeg, at min mor måske godt vil kunne finde på at lave det i år, fordi da vi talte om det, så synes hun, at det lød lækkert. Så det kan være, at vi ender med at få rødkålssalat i år hos min mor. Det gør mig intet. Det kan være, at jeg skulle prøve og smage det for at se, om det er noget, som jeg vil kunne lide. Jeg kan godt lide varm rødkål.

Plejer I at få rødkålssalat til maden juleaften(:?

Kram Heidi(: 

1 kommentar:

  1. I min familie serverer vi bare varm rødkål som tilbehør, der bare er købt billigt på dåse og varmet op oven på kakkelovnen.
    I min mands familie varmer de den også op, men de putter ting i som f.eks. sukker, appelsin og/eller chili for at få den til at smage af mere.

    SvarSlet