fredag den 2. oktober 2015

Plaget af tvangstanker og tvangshandlinger


For tiden er jeg plaget meget af tvangstanker og tvangshandlinger.
Specielt har jeg noget med bakterier for tiden. Jeg har hele tiden haft noget med bakterier, men for tiden er det virkelig slemt.
Jeg vasker hænder utrolig mange gange om dagen.

Jeg tror aldrig, at mine hænder har været så rene, som de er for tiden. Okay, nu får jeg det til at lyde, som om at jeg aldrig vaskede hænder før, men det var på et mere normalt niveau.

Jeg frygter hver gang, at jeg skal vaske hænder, fordi jeg ender ofte med at gøre det om. Og når jeg først er begyndt, så har jeg svært ved at stoppe.
Jeg tørrer som regel mine hænder af i noget køkkenpapir, fordi ellers bruger jeg alt for mange viskestykker, og det har flere gange resulteret i, at alle viskestykkerne var til vask, fordi jeg kun må bruge dem en gang.

Men når jeg så har vasket hende, så når jeg smider køkkenpapiret i skraldespanden, så hvis min hånd rører ved noget af det papir, der ligger i skraldespanden i forvejen, eller at min hånd kommer til at røre ved posen, så skal jeg vaske dem om igen. Hvis jeg kommer til at røre selve vandhanen. Altså ikke der hvor du tænder, men selve vandhanen, så skal jeg vaske dem om igen. Og sådan kan det bare fortsætte og fortsætte.

Jeg har som sagt hele tiden haft noget med bakterier, men det var ikke mine egne bakterier, som jeg var bange for. Det var mere, når vi havde gæster, eller hvis vi besøgte nogen. Men nu er jeg bange for alle mulige bakterier.
Selvom der nødvendigvis ikke er bakterier der, hvor min hånd rører, men det bilder mit hoved mig ind, at der er.

Når jeg står der og skal vaske hænderne om flere gange, så bliver jeg helt irriteret på mig selv, og så begynder jeg at vrisse af mig selv, fordi jeg vil ikke vaske mine hænder om hele tiden, men det er, som om at jeg ikke selv er herre over det. Så jeg bliver ofte helt irriteret på mig selv over, at jeg giver efter. Så kan jeg begynde at stå og bande og fx sige "Årh, for helvede da osse," mens jeg igen går hen til håndvasken for at vaske hænderne om for sjette gang.

Det er svært at være styret af sine tanker, og det er så skide svært at kæmpe imod, men jeg kæmper.

For det er mig, der skal vinde og ikke mine tanker(:

Kram Heidi(:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar