torsdag den 12. december 2013

Pas på din hund og kat i julen


Julen er ikke kun menneskernes fest men også dyrenes.
Så mange forkæler deres dyr ekstra meget i december.
Vores dyr bliver i hvert fald forkælet ekstra meget.

Men der er nogen ting, man skal passe på med at have eller give sit dyr i julen.

Her er en liste med de ting, man skal passe på med i december, når man har hund.

 • Mørk chokolade. Det er farligt selv i små mængder. ( Dette gælder dog hele året rundt og ikke kun i december.)
 • Julesteg og sovs. De madvarer er der meget salt og fedt i, så det an være svært at fordøje. 
 • Gavebånd kan være farligt for en hund, fordi hvis en hund sluger noget gavebånd, så kan det sætte sig fast i tarmen, og det kan resultere i en operation. ( Igen gælder dette hele året rundt. Med når man pakker gaver ind til fødselsdage osv.)
 • Stearin fra lys. Hunde kan komme til at forbrænde sig, hvis den får stearin på sig. Hvis det kommer i pelsen, så kan hunden måske finde på at slikke det af pelsen, og det er ikke godt for hunden at spise det. 
 • Når man har juletræ, så skal man passe på med, at hunden ikke bider i en af grene, og at træet så vælter ned over hunden. 
Her er en liste med de ting, man skal passe på med i december, når man har kat.

 • Juleblomster. Som fx. julestjernen. De indeholder giftstoffer, som kan give livstruende nyreskader. Nogen katte har det med at kunne finde på at tygge i en blomst. ( Inklusive mine egne.)
 • Gavebånd, ligesom ved hunde kan det være farligt, hvis de spiser gavebånd, da det kan sætte sig fast i tarmen og resultere i en operation.
 • Kølervæske. Den søde smag lokker kattene, men kølervæske er meget giftigt, og det kan forårsage nyresvigt. 
 • Levende lys. Det kan godt tiltrække nogen katte, og de kan komme til at blive forbrændt, hvis de prøver at lege med lyset. ( Gælder så også året rundt, hvis man har meget stearinlys tændt.)
 • Julepynt på juletræet som julekugler, som er lavet af glas. Hvis de leger med en, og den går i stykker, så kan katten skære sig på glasset.     

Nogen af tingene synes jeg er noget, man skal være opmærksom på hele året.
Og en anden huskeregel er, at man skal passe på med at efterlade ben fra fisk, fugl og flæsk.

Jeg har fundet disse oplysninger Her
Hvor jeg har skrevet det lidt med min egne ord her i indlægget.

Kram Heidi(:

6 kommentarer:

 1. Jeg synes godt nok halvdelen af den liste der, er noget fis............ Og jo, jeg HAR 12 hunde, og 2 katte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nogen er tingene er noget, jeg synes, man kan regne ud, at det er da sundt fornuft med, at passe på t katten ikke brænder sig på lysene. Men den med juletræet, at den skulle vælte det.

   Men ellers synes jeg, det der med chokoladen, gavebåndet osv. er nogen gode råd, da de kan gøre alvorligt skade. Også ben der kan sætte sig fast i halsen.
   Jeg er ikke ekstra opmærksom her op til jul, fordi jeg passer på året rundt, at mine dyr ikke får chokolade, ikke får noget med ben osv.

   Slet
 2. Jeg elsker dine lister med dyr Heidi, fordi der er mange der ikke ved de ting når de har dyr, og hvis man går op i sine dyr, så er den her liste faktisk rigtig god. :) flere af de indlæg tak! Den vil jeg huske at læse, når jeg engang skal have dyr. Det er nogle ting man må sætte sig ind i som dyrejer. :) Men ja mange ved godt at man skal passe på at katten ikke brænder sig på lyset, men nogle hunde er jo store, og de kan nemt vælte et juletræ med lys i, nogle børn giver hunden et stykke chokolade osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak(:
   Ja, der er faktisk okay med ting, folk ikke ved med, hvad ens dyr kan tåle og ikke tåle.
   Det er rigtigt det med juletræet, at hvis man har en stor hund, så kan det komme til at vælte træet.
   Eller at børn giver hunde chokolade, hvis de ikke har fået at vide, at de ikke må. Er dejligt, du kan lide mine lister(:

   Slet
 3. Her hjemme har vi 7 rotter, 2 dværghamstere og 1 kat.
  Jeg vil gerne advare jer mod noget vedrørende julen hvis man har kat.
  Pas rigtigt godt på hvis I køber juledekorationer. Især de færdiglavede, men osse nogen tilbehør til at lave jeres egen. I stort set alle juledekorationer man køber er behandlede for at de skal holde sig længst mulig. Hvis jeres kat tygger på juledekorationen kan den blive alvorlig syg! Jeg snakker om egen erfaring. Vi måtte akutt til dyrelægen nytårsaften for 2 år siden. Vores kat havde tyget på juledekorationen og inden vi nåede at stoppe ham osse slugt noget af det gran el lignende der var på den. Det endte med at vores kat kastede voldsomt op rigtigt mange gange. Han kunne ikke spise eller drikke og vi var bange for at han ville blive dehydreret. Opkastene ville ingen ende tage. Selv ikke når hans mave var helt tom. Så vi måtte som sagt tage turen til dyrelægen en nytårsaften. Og i de store højtider koster det rigtigt meget. Han måtte have røntgen og blodprøver. Han havde osse feber. Det viste sig at han havde fået en mild form for forgifting og han havde ekstremt meget luft i tarmene. Men siden det var midt i højtiden, ikke ret mange dyrelæger på arbejde og at Simba ikke var dødssyg, så fik vi ham med hjem igen. Han skulle have smertestillende og kun få lov til at få vand i 3-4 dage. Vi skulle holde rigtigt godt øje med ham og havde fået et mobil nr med hjem vi kunne ringe til 24/7 hvis han blev dårligere. Så juledekorationer kan være rigtigt skadelige for katte. I højtidene koster det en bondegård med dyrelæge besøg. Og de fleste penge er allerede brugt op på julen. Vi lægger et lille beløb til side hver måned, så vi har penge hvis der pludselig skulle ske noget med vores dyr. Jeg vil anbefale jer at gøre det samme. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg ked af at høre det med din Simba.
   Men godt at I reagerede så hurtig.
   1000 tak for dit råd. Det er dejligt, du vil dele det med os, så os der ikke vidste det, kunne vide at vi skulle passe på med dekorationer(:

   Slet