torsdag den 6. juni 2013

Her er svarene på spørge runden


Jeg har valgt at svare på jeres spørgsmål fra spørge runden i et indlæg uden en video, fordi igår havde jeg siddet og filmet, men så fyldte videoerne for meget, selvom jeg havde delt dem op, hvor de stadig for store hver for sig. Jeg var rigtig ærgerlig bagefter, da jeg havde brugt en del tid på det, men ja nu får I det i dette indlæg.
Må I altså undskylde, at det ikke blev i en video, som jeg havde skrevet.

 
 
Hvordan har du det med din sygdom?
 
Jeg har det rigtig dårligt med, at jeg er syg, fordi jeg havde høje forventninger til mig selv, og det var svært for mig at indse, at jeg måtte bede om hjælp og indse, at jeg ikke kunne klare at tage en uddannelse.
 
Hvordan har Casper det med det?
 
Casper har det selvfølgelig ikke godt med, at jeg er syg.
Men det går ham mest på i de perioder, hvor jeg har det rigtig dårligt, fordi der taler jeg meget om mine tvangstanker, og det kan selvfølgelig godt blive trættende at høre om den samme ting 20 gange om dagen.
 
Vil du sige at du er en drengepige eller en pigepige?
 
Jeg vil faktisk sige, jeg både er en drengepige og en pigepige, fordi jeg kan godt lide at gå i hængerøvs bukser, og jeg går ikke så meget med smykker. Men jeg kan rigtig godt lide ballerinaer og tasker, og jeg går meget op i, hvilken taske jeg skal bruge, om den passer til mit tøj osv.
 
Vil du gerne have flere dyr?
 
Jeg vil gerne have en kat mere på et tidspunkt, men lige nu har jeg ikke et behov for at få et dyr mere, da jeg nyder at have de 3 dejlige dyr, vi har nu. Men jeg må indrømme, jeg får lyst til en kat mere, når jeg ser en sød killing(:
 
Kan du fortælle lidt om hvordan det føles når du skal fortælle andre om din sygdom? Føler du at andre dømmer dig?


Når vi er til en fødselsdag eller en fest, hvor jeg møder nye mennesker, så undgår jeg ofte at spørge folk, hvad de laver til daglig, fordi som regel spørger de så mig bagefter, hvad jeg laver. Jeg har ikke noget imod at fortælle folk, jeg er syg, men det er stilheden bagefter, hvor folk ikke ved, hvad de skal sige, jeg ikke bryder mig om. Det gør mig flov og lidt ked af det. Jeg føler ikke andre dømmer mig, men jeg er bange for, de vil dømme mig. Jeg ved, når folk ikke ved, hvad de skal sige, når jeg fortæller, jeg er syg, er det ofte, fordi de ikke ved, hvad de skal sige, og ikke fordi de dømmer mig.

Der er jo vanvittigt meget i medierne om folk på overførelses indkomst. Der blir nærmest kørt hetz på folk hvis de ikke er i arbejde. Er det noget der påvirker dig i din hverdag?

Det har ikke påvirket min hverdag. Jeg kan godt blive irriteret over, at folk dømmer alle på kontanthjælp. Men det påvirker mig ellers ikke(:


Og hvilke tanke gør du dig omkring kontanthjælp/sygedagpenge/førtidspension? For høj, for lav eller tilpas ?

Jeg ved ikke, om jeg har forstået spørgsmålet rigtigt, men sådan som jeg forstår spørgsmålet er det, om jeg er tilfreds med det antal penge, jeg får pr. månede?
Hvis det er det, du mener, så ja, jeg er tilfreds. Selvfølgelig ville jeg ikke brokke mig, hvis den blev sat op(: Men jeg er bare glad for, at jeg har mulighed for at få penge, når jeg er syg(:

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Jeg vil jo rigtig gerne blive helt rask, men jeg tror ikke på, at jeg bliver helt fri for mine tvangstanker, men jeg håber, at noget medicin kan reducerer mine tvangstanker så meget, at jeg på et tidspunkt kan få et deltidsarbejde eller et fuldtidsarbejde. Og jeg kunne godt tænke mig at blive sekretær(:

Skal dig og Casper have børn?

Jeg og Casper skal have børn på et tidspunkt, men det bliver ikke de næste par år.
Når jeg skal have et barn, skal jeg have det meget bedre, end jeg har nu, fordi jeg skal kunne give mig selv 100%, og det kan jeg ikke nu.
Lige nu føler jeg mig heller ikke klar til at få et barn med det ansvar, der følger med. Jeg føler mig ikke moden nok til det. Og så har jeg jo vores dyr, og de er i mine øjne mine børn, og det er jeg rigtig godt tilfreds med(:

 
Tror du, at du kommer på arbejdsmarkedet i nærmeste fremtid? :-)


Nej, det tror jeg ikke. Altså ikke hvor det er et deltidsjob eller fuldtidsjob, hvor jeg ikke får kontanthjælper, har en sagsbehandler osv. Men jeg håber på, jeg snart får det bedre, så jeg kan komme i noget praktik i samarbejde med min sagsbehandler, hvor jeg starter med få timer om ugen og så kan sættes op(:

Hvad er det helt præcist du fejler og hvad er dine tanker omkring at snakke med andre om det? (Ikke kun os followers, men også dine veninder, forældre, Casper og andre random mennesker)

Det jeg fejler er OCD. Og det er tvangstanker og tvangshandlinger. Det er, at jeg gør nogle ting bestemte gange, og det gør jeg, fordi mit hoved siger, jeg skal. Men jeg lider også af angst. Med at jeg er meget bange for bestemte ting og sådan. Jeg har det faktisk fint med at snakke med andre om det. Jeg taler meget med Casper om det, med hvad mine tanker og følelser er, men ved mine forældre kan jeg godt fortælle dem, at jeg har det psykisk skidt, hvis jeg pludselig får det, eller at jeg er inde i en lidt dårligere periode, men ellers taler jeg faktisk ikke så meget om det.

Hvilken film er din yndlings?

Det må helt sikkert være Schindlers List. Den er så god, og jeg elsker at se film med Den Andens Verdenskrig, så den kan helt sikkert anbefales(:

Hvilken disney film er din yndlings?

Uuh, den er lidt sværere at svare på, fordi der er rigtig mange Disney film, jeg godt kan lide. Hvis jeg skal vælge, tror jeg, det er Askepot eller Den Lille Havfrue(:

Hvilken tv-serie er din yndlings?

Igen er denne også lidt svær at svare på, fordi jeg følger med i så mange gode serier, men jeg vil tro, det er Bones eller CSI Las Vegas. Dem har jeg fulgt i mange år nu efterhånden(:

Yndlings tøjbutik?

Jeg har faktisk ikke en ynglings tøjbutik, fordi jeg er så kræsen med tøj, så når jeg skal have nyt tøj, kigger jeg i forskellige butikker og ser, om der er noget, jeg kan lide.
Men jeg kan godt lide Gina Tricot, H&M, Vila og Vero Moda.

Yndlings årstid?
Jeg tror, det enten er vinter eller sommer. Jeg kan godt lide, at man kan hygge indenfor med varm kakao og lys om vinteren, og det ser så smukt ud med sneen, og så er der julen(:
Men jeg hader også, når der er rigtig koldt. Om sommeren der elsker jeg, at man kan gå lange ture i det gode vejr, få lidt farve på kroppen, være mere udenfor, men samtidig så får jeg det ofte fysisk dårligt om sommeren pga. varmen. Så jeg er lidt i tvivl(:

Yndlings farve?
Jeg kan rigtig godt lide lyserød. Men jeg kan generelt godt lide sådan stærke farver som neonfarver, men jeg kan også rigtig godt lide pastelfarver, så jeg tror ikke, at lyserød er min ynglings, men det er en af dem, jeg rigtig godt kan lide(:

Din livret?

Det er helt sikkert boller i karry. Det er den været i rigtig mange år efterhånden(:

Hvorfor hedder dine dyr som de gør?

Simba, fik vi af min mor, men han hed dengang ikke Simba, men Misse fordi de troede, han var en pige. En dag opdager jeg, at han er en dreng, og så skulle der findes et drengenavn. Casper synes, han skulle hedde Simba, fordi han engang havde en kat, der lignede vores Simba rigtig godt, og de ligner faktisk hinanden. Nå men det navn kunne jeg godt lide, så han fik navnet Simba.

Nala, det var mig, der bestemte det. Jeg var i tvivl om, om hun skulle hedde Mille eller Nala, men så blev jeg enig med mig selv om, hun skulle hedde Nala.

Med Fox, var det Casper, der fandt på det navn. Først havde han fundet på et andet navn, jeg ikke kan komme i tanke om, hvad var, men det navn synes jeg lød ret underligt, og så kom han ind på Fox, fordi en pomeranian, som Fox er en blanding af, kan godt ligne en ræv med farven og sådan(:

Hvilke blogs læser du selv?

Det er faktisk ret forskelligt, hvilke blogs der fanger mig. Da jeg er til blandede blogge. Det kan være en blog om dyr, en blog hvor jeg kan lide den måde personen skriver på, en personlig blog osv.
Men her er nogle af mine favorit blogge:

Kærlighed, shopping, tøse ting Min søsters blog.

Life of Dozy Sarahs blog.

Rikken'Prikken Rikkes blog.

Walking On A Thin Line Lines blog.

Hvad skal der til, før du syntes en blog er god? (gode billeder, bestemte emner osv.)

Det er meget forskelligt, hvad der fanger mig, som jeg også kort nævne ovenfor(:
Om det er en blog om neglelak, personlige indlæg, tøj, dyr osv. Men jeg kan rigtig godt lide blogge, som skriver om noget forskelligt. Så det lidt om deres hverdag, lidt om hvad de har købt, hvad de går og laver og sådan. Og jeg følger ofte kun blogge, der skriver ofte, sådan mere end hver 14 dages, fordi ellers synes jeg ikke, man rigtig lærer personen at kende bag bloggen, og det kan jeg nemlig rigtig godt lide, når man gør det(:

 
 
Hvordan er det at være tvilling?
 
Det er fantastisk at være tvilling. Vi er lidt som bedsteveninder, men vi har et meget tættere bånd end bedsteveninder har. Jeg og Kamilla forstår hinanden på nogle punkter, hvor andre ikke forstår os på.
Når man har en tvilling, så ved man, at uanset hvad der sker, så vil man altid have en, der støtter en uanset hvad.
 
Sker det tit, folk tager fejl af jer?


Nej, ikke mere. Det skete ofte, da vi var yngre. Men efter vi er blevet voksne, har vi før oplevet, at folk troede, jeg var hende osv. Fx en dag skrev min søster og spurgte, om jeg havde været på posthuset den og den dag, og det havde jeg. Der var en fyr, hun skrev med, der havde set mig, men han troede, jeg var hende, så han forstod ikke, hvorfor jeg ikke sagde hej til ham. Sådan noget har vi oplevet et par gange(:

Har I gået i samme klasse?

Ja, vi gik i samme klasse, og det var jeg rigtig glad for, at vi gjorde(:

Hvornår vidste du det skulle være dig og Casper? Var der noget specielt, der udløste det?

Efter vores første date aftalte vi, vi bare skulle være venner, men et par dage efter, mødtes vi så igen, og så var det, som om vi var kærester. Vi begyndte at være sammen hver dag. Jeg tog bussen ind hver dag og besøgte ham. Jeg var ikke i tvivl om, at det skulle være ham og mig, hvor ved andre var jeg i tvivl om, om det var det rigtige osv, og endte ofte med, at efter et par dates, så sprang jeg fra. Men sådan var det slet ikke med Casper(:

Hvornår fik du de første symptomer på din sygdom?

Det startede faktisk ret tidligt med mine tvangstanker. Det var omkring, da jeg var 8 år. Og så forsvandt det i nogle år og kom igen og forsvandt igen osv. Men jeg har haft fast tvangstanker, siden jeg var 17 år. Jeg har bare ikke rigtig fortalt så mange om, at mine tvangstanker startede så tideligt.

Hvis du kunne være hvilken som helst karakter i Disney, hvilken skulle det så være og hvorfor?

Jeg tror, at det må være Pocahontas. Det er fordi, at jeg godt kan lide, at hun er så god ved dyrene, og at hun er venner med skovens dyr, men også at hun er så tæt med hendes familie/indianer stamme.

Hvad er den bedste bog, du har læst?

Den er svær. Men jeg vil tro, det er En stråle af Lys af Danielle Steel, hvor den handler om hendes søn, som var syg, og at han døde. Det er rigtig mange år siden, jeg læste den, men jeg kan tydeligt huske den bog, fordi den rørte mig.
Men jeg kan også rigtig godt lide bogen Samleren af Maria Hirse. Det er en krimi. Jeg har aldrig oplevet, at en bog fangede mig så meget. Jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig igen.
Så de 2 bøger kan i hvert fald anbefales(:

Hvis du fik en billet til hvorhen du ville hen i verden, hvad ville du så vælge?

Hvis jeg fik den mulighed, havde jeg et virkelig svært valg, fordi jeg ville gerne til Miami med de lækre strande, palmer osv. Men jeg vil også gerne til Paris og se en masse af deres ting.
Men jeg vil også gerne til Grønland for at se Nordlyset, køre på hundeslæde, sejle på havet, se sæler osv.
Så jeg skulle i hvert fald bruge noget tid på at tænke over, hvor jeg ville tage hen, hvis det var(:

Så har Louise spurgt, om jeg ikke vil skrive flere indlæg med, hvordan det er at være psykisk syg, og selvfølgelig vil jeg det(:

Så var det alle spørgsmålene. Dette indlæg blev ret langt, men jeg ville gerne have at alle spørgsmålene og svarene var i et indlæg(:

1000 tak fordi I ville stille mig nogle spørgsmål. Er jeg rigtig glad for(:
Og jeg er glad for at se, at en del har spurgt om min sygdom, fordi nogen gange er folk bange for at spørge om sådan noget, fordi de er bange for, at personen bliver ked af det eller ikke vil svare, men jeg svarer gerne på sådan nogle spørgsmål(:

Kram Heidi(:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar