søndag den 23. juni 2013

Et ordensmenneske


Jeg synes selv, at jeg er et ordensmenneske.
Og med det mener jeg ikke, om man er god til ikke at rode.
Men jeg kan godt lide at have orden i visse ting, og sådan har jeg haft det i mange år.

Fx hver aften sletter jeg mine smser, og det er ikke, fordi jeg skjuler noget.
Fordi dem jeg skriver mest med i løbet af en dag er Casper og min søster.
Men jeg kan bare godt lide at have orden i min telefon med, at der ikke ligger gamle beskeder på osv.

Eller da jeg gik i skole, havde jeg orden i mine papirer. I matematik havde jeg en plastiklomme til når en opgave skulle afleveres, og så havde jeg en, hvor de alle kom i, når de var rettet, og de skulle ligge i rækkefølge, med hvilken en der var den første osv. Og det hjalp mig en del til eksamen, at jeg havde styr på de afleveringer, da jeg måtte kigge gamle afleveringer, noter osv igennem til skriftlig matematik. Og der var jeg glad for, jeg havde orden i mine papirer.

Da jeg gik i skole, havde jeg en kalender, og der blev alle lektierne skrevet ned, og når de var lavet, blev der sat et ret tegn. Så jeg kunne holde styr på det.

Vi har også en stor kalender herhjemme, hvor jeg skriver, hvis jeg eller Casper skal noget.
Ikke fordi jeg ikke vil kunne huske det, men det er bare for en ordens skyld, så hvis en af os skulle glemme det, og så kan jeg godt lide, at når jeg fx ringer til lægen, at jeg lige kan kigge på kalenderen for at være sikker på, at jeg ikke skal noget.

I mine mails sletter jeg ofte spam osv. Og så gemmer jeg selvfølgelig nogle mails, hvis det er noget vigtigt. Men ellers skal der ikke ligge og flyde mails, som er flere måneder gamle.
Der bliver ofte tjekket ud, om nogen af de mails jeg har gemt, om de kan slettes.

Jeg kunne sagtens nævne mange flere ting.
Nogen vil sikkert mene, det er almindeligt at skrive lektier op, have orden i sine skolepapir, og det er der også mange, der har. Men jeg har også bare mange flere ting, jeg vil have orden i.
Og nogle af tingene har jeg haft i flere år. Det er ikke tvangstanker, da det ikke er noget, jeg føler, jeg SKAL gøre, men det er noget, jeg gør, da jeg vil have orden i tingene, så jeg bedre har overskud til at finde rundt i nogle af tingene(:

Kram Heidi(:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar