mandag den 14. december 2015

Øv øv


Jeg var til eksamen sidste torsdag i religion på B niveau. Jeg fik 4. Det er en okay karakter. Men jeg synes, at det gik dårligt derinde.
Og da jeg havde fået karakteren, så bad min lærer og censoren mig om at sætte mig ned, fordi de ville lige fortælle mig, hvordan jeg skulle gå til eksamen næste gang, at jeg skulle til en eksamen. Jeg tror, at de troede, at det var min første eksamen. Jeg fortalte dem så, at nu var det første gang, at jeg fik 4 i en mundtlig eksamen. Det lød de meget overrasket over.
Jeg må virkelig have klaret mig dårligt, hvis de tænker sådan.
Nå, men de sagde, at læren godt måtte afbryde eleven. Og at selvom jeg sad der og var høflig, så var det uhøfligt at sige, at læren ikke måtte stille spørgsmål. Det var lidt ligesom, hvis jeg havde bedt hende om at klappe i, sagde censoren.
Nu var det jo bare sådan, at jeg sad og fortalte om mit projekt, og så begynder min lærer at stille spørgsmål, mens jeg er i gang med projektet. Og jeg har altid fået at vide til mine andre eksamener, at de første 5-10 minutter er elevens tid, og at læren ikke skal afbryde der. Nå, men jeg blev vildt forvirret over, at hun pludselig begyndte at spørge til noget, som jeg slet ikke var noget til. Hun spurgte mig, om hun skulle vente med at stille spørgsmål til bagefter. Og der sagde jeg, at det måtte hun godt, fordi jeg blev forvirret lige der, da hun stillede spørgsmål.
Så jeg har skam ikke sagt, at hun skulle vente til bagefter. Så må hun da lade hver med at spørge mig, om hun skal vente.

Men nu har min lærer heller ikke haft styr på noget. Religion på B niveau har jeg haft i et år. Da jeg startede, der var jeg den eneste elev på holdet. Da vi nåede sommerferien, så var der kommer flere elever på. Efter sommerferien er jeg den eneste elev igen. Og der har jeg fået ny lærer.
Det har virket som, om hun ikke rigtig læste mine mails, fordi jeg skrev, at jeg ikke kunne snakke en torsdag, da jeg var på vej til London der. Mailen hun sender til mig bagefter, der spørger hun, om jeg kan torsdag. Og sådan har det været flere gange. Jeg har fx spurgt hende om noget, så er det slet ikke det, som jeg har fået svar på.

Fordi jeg var den eneste elev på hendes hold, så delte hun og en anden lærer censor. Og så siger min lærer, at vi ses om 24 minutter. Der gik jeg lidt i panik, fordi jeg havde læst, at det var 30 minutter. Så blev den anden lærer nødt til at fortælle min lærer, at det var 30 minutter.
Altså jeg er hendes eneste elev, så hun har ikke ligefrem væltet i afleveringer i det fag, så hun burde da have haft tid til at sætte sig ind i den eksamen, som jeg skulle op i.

Men da jeg sad der og fik at vide, hvordan jeg skulle gå til eksamen, så lukkede jeg af. Fordi jeg har altså aldrig før fået at vide, hvordan jeg skulle gå til eksamen. Jeg har fået at vide, at jeg godt måtte være mere sikker på mig selv, men der blev jeg da ikke bedt om at sætte mig ned. Og til den eksamen fik jeg 10.

Så det er ikke så meget det, at jeg fik 4, som går mig på. Det er det, at jeg skulle belæres bagefter med, hvordan de mente, at jeg skulle gøre fremover. Det er fint, når en lærer eller censor kommer med et råd ligesom i den anden eksamen, hvor jeg fik at vide, at jeg skulle stole lidt mere på mig selv, men at jeg bliver bedt om at sætte mig ned og direkte få at vide, at de ville fortælle mig lidt om, hvordan jeg skulle gøre næste gang, at jeg skulle til eksamen.

Men ja, jeg prøver ikke at tænke for meget på det. Jeg blev ret ked af det. Jeg var helt ved at græde derinde.

Men nok om det(:

Kram Heidi(:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar