torsdag den 17. december 2020

Gode bøger, som jeg har læst i år

 

I år har jeg læst mange bøger. Mange gode bøger. I dette indlæg vil jeg nævne nogle af de gode bøger, som jeg har læst igennem året.

Den dag Britta forsvandt af Michael Teschl. Den handler om den sag, der også har kørt i fjernsynet på TV2. Der hed den "Mysteriet om Pedal-Ove." Bogen er rigtig god. Man får et indblik i, det som de ved, hvad der skete den dag, og man får et perspektiv fra nogen af dem, der var involveret. Man får også et indblik i hvem, der var mistænkte. Forfatteren får til at starte med et brev om, at han burde se på denne sag.

Lena Mukhinas dagbog. Det er en dagbog, som handler om da nazisterne belejret Leningrad. Der får man et helt nyt indblik i, hvordan 2. verdenskrig påvirkede folk. Man får et indblik i, hvordan sulten var, og hvad folk gjorde for at få mad. Den er så god. Og jeg interesser mig meget for 2. verdenskrig. Det handler ikke om frygten for at blive taget til en kz-lejr, men om at man er bange for ens by bliver bombet, og hvordan man klarer dagen og vejen med det mad, som man nu har. Og det var ikke særlig meget mad. Det var en kamp for at få mad hver dag. Og man fik kun mad en gang om dagen. Og det var ikke særlig meget. Der får man et indblik i, hvad mennesker vil gøre, når de er sultne. De spiser fx deres kat og rotter.

Dagmar - Historien om en barnemorderske af Frank Bøgh. Den handler om Dagmar, som slog 8 børn ihjel. Hun tog dem i pleje, men så slog hun dem ihjel. Hun fik penge af de mødre, som ville af med deres børn. Men så begyndte nogen af mødrene at ville se deres børn, og en ville gerne have sit barn tilbage, men det kunne hun ikke, da barnet var død. Og der blev politiet inddraget. Jeg mener, at man mistænkte hende for flere drab end de 8. Men det er en god bog, og man får et indblik i, hvordan tiden var dengang. Dengang hvor det blev set ned på kvinder, der fik børn udenfor ægteskabet.

Anne Franks dagbog. Den behøver vidst ikke videre introduktion. Men jeg valgte at genlæse den, eller den bog jeg havde, den havde jeg ikke læst før, og det var den nyeste udgave af Anne Franks dagbog, hvor flere af hendes dagbogs notater er kommet med. For dem, der ikke kender til Anne Franks dagbog, så handler den om en pige, der er jøde, og som gemmer sig sammen med sin familie og sammen med nogen andre. Det handler om deres kamp for at komme igennem krigen. Her får man også et indblik i, at der ikke er mad nok.

Dobbeltmordet på Peter Bangsvej af Peer Kaae. Den handler om ægteparret, der blev slået ihjel i deres lejlighed. Den er så god. I bogen får man et indblik i, hvad der skete i parrets liv op til mordet, og man får et indblik i de mistænktes liv. Peer Kaae er så god til at skrive. Dette er en rigtig god bog. Han har skrevet endnu en bog om dobbeltmordet på Peter Bangsvej. Den hedder Dobbeltmordet på Peter Bangsvej - genåbnet. Den er også rigtig god.

Det var lidt bøger, som jeg har læst i år, og det er nogle af de bøger, der fangede mig meget.

Jeg kan godt lide at læse dagbøger og om kriminalsager i Danmark. Begge genre har altid fanget mig meget.

Jeg er ikke særlig glad for at læse romaner og opdigtet bøger(:

Kram Heidi(:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar