tirsdag den 11. august 2020

Min nye vandtønde


I lang tid har jeg ønsket mig en vandtønde. Og i års dags gave fik jeg en vandtønde af Brian.
Jeg blev så glad. Og i forrige uge, der fik vi sat den op.
Jeg vander ofte køkkenhaven, og jo større den bliver, jo mere vand kræver det, og der har jeg tit tænkt, at det ville være godt at bruge regnvand.

Og det kan jeg så gøre nu. Altså når det engang begynder at regne.

Jeg er rigtig glad for min nye regntønde.

Køkkenhaven har vi nydt godt af igen i år. Jeg har fået lavet kartoffelsuppe, så vi havde til to portioner til fryseren. Men jeg tænker, at jeg snart vil tage resterne af kartoflerne op fra køkkenhaven, og så vil jeg lave nogle flere portioner kartoffelsuppe. Jeg vil nemlig gerne have, at vi har mere end kun to portioner i fryseren. Jeg elsker kartoffelsuppe, og jeg vil helst lave det fra egne kartofler. Jeg køber derfor ikke kartofler og laver kartoffelsuppe om vinteren. Men derimod tager jeg egne kartofler om suppen og laver en kæmpe portion, så jeg kan fryse det ned i små portioner til fryseren.
Den ene vinter havde vi 5 portioner, og sidste år kun 2 eller 3, og de fik hurtigt ben at gå på.

Så det er det, som jeg tænker, at vores sidste kartofler skal gå til(:

Kram Heidi(: 

1 kommentar:

  1. Et tip: Pas på med at spise grøntsager el. andet ikke tilberedt; hvis det er vandet inden for 5-6 dage med vand fra tønden... der dannes bakterier i vandet, navnlig hvis det kommer fra et snavset tag med fugleklatter etc., hvilke tranporteres fra rødderne op i planten/grøntsagen.. Regnvand indeholder i øvrigt heller ingen næringsstoffer, mineraler, kalk osv. Hvis du udelukkende vander f.eks. tomater med regnvand.. bliver de med garanti sorte i bunden på grund af kalkmangel...

    SvarSlet